Taxibolag tar över ambulansdirigering *Aprilskämt*

Att detta rörde sig om ett aprilskämt var nog kanske inte så svårt att räkna ut. Syftet med just detta ämne var att få er att tänka till på hur Landstinget i detta ärende, enligt min personliga åsikt, leker med med våra liv. Visst, det kan vara bra att se över nya alternativ och lösningar för hur saker och ting ska styras. Men lär av detta och se till att ha mer på fötterna nästa gång. / Daniel

Förra veckan bröt Landstinget det avtal man nått med företaget Open Care gällande larmcentral samt dirigering av länets ambulanser.

Nu uppger dock flera källor att man nått ett nytt avtal, denna gång med Taxipoolen i Uppsala. På Landstingets presstjänst ställer man sig dock mycket frågande till de nya uppgifterna.

Mohammed Ibra, delägare i Taxipoolen, vill till en början inte svara på frågor gällande det nya avtalet. Efter ett tag framkommer dock att man nått ett avtal som gör gällande att man kommer att ta över utlarmning samt dirigeringen av fordonen. – Den vårdsökande kommer som tidigare hamna hos SOS Alarm som sedan lämnar över uppgifterna till oss. Vi ser sedan till att ambulans åker till platsen, säger Mohammed Ibra.

På frågan om man anser sig ha erfarenhet att klara ett sådant uppdrag svarar Mohammed Ibra något irriterat att man dirigerat sina taxibilar rätt under de tre år man varit verksamma. – Vi har nästan inte haft några klagomål från vara kunder hittils, säger Mohammed innan han avslutar samtalet.

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Främlingshem: Frontalkrock på väg 56 – En död

Strax efter kl 08:00 på tisdagsmorgonen larmades polis, ambulans och räddningstjänst till en trafikolycka på …