Flera fall av rattfylleri under söndagen

Polisen i Gävleborg tog under söndagen ett flertal rattfyllerister utmed vägarna i länet.

* Vid kl 01:30 stoppades en 33-årig man vid Hemsta i Gävle. Han blåste 0.22 promille vid kontroll.

* 03:15 stoppades en bil på Västra Vägen i Gävle. Den 23-årige bilföraren medtogs enligt polisen för kroppsbesiktning och är misstänkt för rattfylleri efter att ha blåst 0.74 promille.

* 08:05 stoppas ett fordon vid en trafikkontroll vid Björnänge i Söderhamn. Föraren, en medelålders man från Småland, blåste positivt i polisens sållningsinstrument varpå han infördes till polisstationen i Söderhamn för provtagning. Resultatet efter provtagningen blev 0,26 promille.

* 10:06 – I samband med en trafikkontroll i Delsbo blåste en fordonsförare positivt i polisens sållningsinstrument. Den manlige föraren, 63 år och hemmahörande i Delsbo, infördes till polisstationen i Hudiksvall för vidare provtagning. Mannen är fortsatt misstänkt för rattfylleri eftersom resultatet efter provtagning blev 0,62 promille. Mannens körkort har omhändertagits.

* En 62-årig man från Västerbotten stoppades strax före kl 12:00 av polisen på E4 i Iggesund. Mannen blåste positivt i polisens sållningsinstrument och infördes till polisstationen i Hudiksvall för provtagning. Enligt polisen är mannen fortsatt misstänkt för rattfylleri eftersom resultatet efter provtagning blev 0,32 promille. Mannens körkort har omhändertagits.

* Vid kl 14:30 stoppades ett fordon vid trafikkontroll vid Gustafsbro i Gävle. Föraren, en 23-årig man från Stockholms län, blåste 0.28 promille.

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Främlingshem: Frontalkrock på väg 56 – En död

Strax efter kl 08:00 på tisdagsmorgonen larmades polis, ambulans och räddningstjänst till en trafikolycka på …