Lägenhetsbrand på Sätra

Vid kl 04:30 på fredagsmorgonen larmades räddningstjänsten till en lägenhetsbrand på Jökelvägen i Sätra, Gävle.

När man anlände till platsen hade man en fullt utvecklad brand i lägenheten som var belägen på andra våningen i en flerfamiljsfastighet. Enligt polisen påträffade räddningstjänstens rökdykare en 54-årig man inne i den brinnande lägenheten. Mannen fördes med ambulans till Gävle sjukhus och enligt polisen bedöms hans skador som allvarliga.

Det finns i nuläget ingen naturlig förklaring till branden som initialt bedöms ha börjat i en soffa. Lägenheten kommer att hållas avspärrad i avvaktan på en teknisk undersökning som ska genomföras under fredagen. Den skadade mannen har ej kunnat höras av polis.

Ingen utrymning av övriga hyresgäster var nödvändig i samband med branden.

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Gävle: 12-årig flicka påkörd av moped

Strax före kl 16:00 på lördagen larmades polis, ambulans och räddningstjänst till Boulognerskogen i Gävle …