Bilbrand under Granen

Foto: Daniel Sjöholm
Foto: Daniel Sjöholm
Vid kl 05:30 på måndagsmorgonen slog en privatperson som bor i ett grannkvarter till kvarteret Granen i Söderhamn larm om rökutveckling från taket på byggnaden.

När räddningstjänsten anlände till platsen kunde man till en början inte lokalisera någon rökutveckling men en person som rastade en hund uppmärksammade styrkan på att det kom rök från en ventil intill nedfarten till garaget under kvarteret. Rökdykare gick ner i garaget och påträffade där en brinnande personbil som man släckte av. Brandorsaken är i nuläget oklar men det fanns tydliga tecken på att någon eller några personer varit i garaget varpå polisen kommer att utreda händelsen.

Fastigheten inhyser flertalet butiker, företag samt lägenheter men enligt insatsledare Jan Eriksson har det efter kontroll visat sig att dessa klarat sig undan utan rökskador. Vid 08-tiden pågick fortfarande ventilering av själva garaget samt trapphus i fastigheten. Inga personer skadades vid branden.

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Ljusne: Dikeskörd bil på Smedsvägen

Strax före kl 21 på fredagskvällen åkte räddningstjänsten till Smedsvägen i Ljusne där ett utsläpp …