Brand på Ala sågverk

Vid kl 11:30 på fredagen larmades räddningstjänsten till Ala sågverk i Ljusne där flera bränder uppstått efter ett åsknedslag.

När första styrkan från Söderhamn anlände visade det sig brinna i tre skilda byggnader på sågverksområdet. Dels brann det i ett tak vid justerverket, ett hydraulrum vid timmersorteringen samt i ett förrådsutrymme i en större byggnad. Den branden kunde dock släckas av personal på plats.

I väntan på förstärkningar från bland annat Bollnäs påbörjade man arbetet med att begränsa branden i taket vid justerverket då den ansågs vara den som hotade sågverket mest. När deltidskåren från Söderhamn anlände påbörjades släckningen av det hydraulrum vid timmersorteringen som stod i brand. Här hade branden dock fått ett så pass kraftigt fäste att det aktuella utrymmet blev helt utbränt.

Vid justerverket lyckades man med hjälp av skärsläckare komma åt den brand som härjade i taket. Enligt uppgift från personal på sågverket ska blixten ha slagit ner i ett ställverk i närheten varpå bränderna uppstod. Det är i nuläget oklart hur pass omfattande skador de drabbade byggnaderna fått vid bränderna. Inga personer kom till skada.

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Kilafors: Misstänkt rattfyllerist körde upp i rondell

Vid kl 22:10 på lördagskvällen larmades ambulans och räddningstjänst till rondellen på väg 83 i …