Viltolycka på väg 83

Foto: Daniel Sjöholm
Foto: Daniel Sjöholm
Vid kl 20:30 på söndagskvällen larmades polis och ambulans tillsammans med räddningstjänsten från Holmsveden och Söderhamn till en trafikolycka på väg 83 mellan Stråtjära och Tönnebro.

En personbil vari far och son färdades hade kolliderat med en älgko mellan Hunsbosjön och Själstugasjön. Den ena personen klarade sig med lindrigare skador medan man fick klippa bort bland annat en dörr för att få ut den andre personer på ett säkert sätt. Personen i fråga hade varit avsvimmad men enligt insatsledare Arne Bergman var han vaken när man tog ur honom ur fordonet. Tillståndet ska dock ha försämrats innan ambulansen lämnade olycksplatsen och man bedömde då skadorna som allvarliga.

De båda som är i medelåldern fördes till Gävle sjukhus för vård. Vägen som stängdes av helt under räddningsarbetet öppnades åter strax efter kl 22:00. Jaktlag har skickats till platsen för att göra ett eftersök på en älgkalv som ska ha funnits i sällskap med den påkörda kon.

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Gävle: 12-årig flicka påkörd av moped

Strax före kl 16:00 på lördagen larmades polis, ambulans och räddningstjänst till Boulognerskogen i Gävle …