Bollnäs: Lastbil tippade på väg 50

Strax före kl 13:00 på måndagen larmades polis, ambulans och räddningstjänst till en singelolycka med en lastbil på väg 50 mellan Bollnäs och Söräng.

En lastbil som färdades i riktning mot Bollnäs hade skurit ner i diket inne på ett vägarbetsområde och tippat. Man utförde arbete mitt på vägen varpå trafiken mot Bollnäs fick åka ut på vägrenen åt ena hållet och trafiken mot Alfta på vägrenen åt andra hållet. Körfältet där olyckan inträffade uppgavs ha varit 2,7 meter och lastbilen 2,6 vilket innebär att man endast haft cirka en decimeter till godo vilket troligtvis bidragit till olyckan.

I samband med att lastbilen tippade har uppskattningsvis 200 liter diesel runnit ut på platsen uppger Pär Palm, insatsledare på räddningstjänsten. Chauffören klarade sig helt utan fysiska skador. Trafiken i riktning mot Bollnäs leddes genom Freluga efter olyckan.

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Järbo: Efterföljande slutade i diket

Strax före kl 02:00 natten mot torsdag larmades ambulans och räddningstjänst till en singelolycka vid …