Ljusne: Temperaturförhöjning i pelletslager

Vid kl 17:30 på söndagen upptäckte anställda på Agroenergi Neovas pelletsfabrik i Ljusne rökutveckling från en större pelletshög i ett lager intill fabriken.

Räddningstjänsten åkte till platsen och man kunde efter en kontroll konstatera att man hade förhöjd temperatur i vissa delar av högen. Efter samråd med expertis i Jönköping togs beslut om att spruta skum över delar av högen innehållande cirka 4500 ton pellets.

Under natten kommer högen att bevakas av Agroenergi Neovas egen personal samt en man från räddningstjänstens deltidskår. Vid 21-tiden förberedde räddningstjänsten för en eventuell brand genom att dra slang från en brandpost samt motorspruta från havet. Man kommer senare, förmodligen under morgondagen, att besluta om att eventuellt tömma lagret på pellets.

För snart ett år sedan förstördes det aktuella lagret i en brand. Även då upptäcktes rökutveckling och i samband med att lagret senare skulle tömmas uppstod en häftig brand. (Läs mer)

Foto: Daniel Sjöholm
Foto: Daniel Sjöholm

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Kilafors: Misstänkt rattfyllerist körde upp i rondell

Vid kl 22:10 på lördagskvällen larmades ambulans och räddningstjänst till rondellen på väg 83 i …