Segersta: Olycka med farligt gods

Foto: Daniel Sjöholm
Foto: Daniel Sjöholm
Vid kl 20:30 larmades polis, ambulans och räddningstjänst till väg 623 vid Landa strax väster om Segersta där en tankbil kört av vägen och tippat.

Tankbilen som ligger på sidan på en åker är lastad med ämnet polyaluminiumklorid. Räddningstjänsten har inte kunnat se några läckage men det är oklart hur det ser ut på den del av fordonet som ligger mot marken. Chauffören fick efter olyckan hjälpas ur hytten av räddningstjänsten men han ska enligt de första uppgifterna inte vara allvarligt skadad.

Räddningstjänsten från Bollnäs och Kilafors arbetar på platsen tillsammans med kemenhet från räddningstjänsten i Söderhamn. Man har spärrat av ett område med en radie på 300 meter kring olycksplatsen.

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Söderhamn: Larm om röklukt

Vid kl 01:45 natten mot lördag larmades räddningstjänsten till en fastighet på Kungsgatan i Söderhamn …