Enånger: Brand i radhus

Uppdaterad: 20:03 - Strax före kl 15:00 på tisdagen larmades räddningstjänsten till en brand i ett radhus mitt emot gamla brandstationen på Enångersvägen i Enånger.

När räddningstjänsten anlände till platsen brann det kraftigt i en av lägenheterna i längan och branden spred sig även snabbt till ytterligare lägenheter. Vid 16-tiden var sex av de åtta lägenheterna som fanns i längan förstörda. Branden orsakade kraftig värmestrålning och man fick kämpa för att förhindra att branden inte skulle sprida sig till ytterligare ett radhus samt en större villa. Rökutvecklingen från branden var omfattande och rökpelaren kunde ses på flera mils avstånd.

Inga personer ska ha kommit till skada men räddningstjänsten har på grund av den kraftiga branden inte kunnat undersöka samtliga utrymmen i längan. Polisen uppger dock att man ännu inte fått kontakt med den man i 65-årsåldern som bor i den lägenhet där branden troligtvis startat.

Brandmän från Hudiksvall, Iggesund, Delsbo och Jättendal bekämpade branden. Det är i nuläget inte känt hur branden startat varpå platsen är avspärrad och bevakad i avvaktan på att det är möjligt att utföra en teknisk undersökning. Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Kilafors: Misstänkt rattfyllerist körde upp i rondell

Vid kl 22:10 på lördagskvällen larmades ambulans och räddningstjänst till rondellen på väg 83 i …