Söderhamn: Rådjur räddades ur Söderhamnsån

Foto: Daniel Sjöholm
Foto: Daniel Sjöholm
Strax efter kl 07:00 på söndagsmorgonen upptäckte personer som deltog i en fisketävling att ett rådjur simmade i Söderhamnsån.

Efter att ha iakttagit detta ett tag kunde man konstatera att detta inte kunde ta sig upp ur vattnet för egen hand varpå man larmade räddningstjänsten. Dessa åkte till platsen och kunde då hitta djuret och även konstatera att detta verkade kraftigt nedkylt och medtaget. I väntan på att man sjösatte en båt klättrade en brandman ner för en stege och la ett sele runt rådjuret.

När båten tagit sig fram till platsen var tanken att man skulle bogsera rådjuret ut till Faxeholmen där det skulle kunna gå upp och ha relativt nära till skogen. Ganska snart visade det sig dock att djuret var så pass medtaget att det förmodligen inte skulle klara sig fram till Faxeholmen varpå man lyfte upp det redan vid Järnbron intill Alen.

Efter att detta kom upp på land gick det iväg och la sig i ett buskage för att vila. Då vädret är fint och varmt har man stort hopp om att rådjuret ska klara sig. Man kommer under morgonen att titta till detta.

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Kilafors: Misstänkt rattfyllerist körde upp i rondell

Vid kl 22:10 på lördagskvällen larmades ambulans och räddningstjänst till rondellen på väg 83 i …