Bergvik: Villabrand på Sunnanåvägen

Foto: Daniel Sjöholm
Foto: Daniel Sjöholm
Uppdaterad: 12:20 - På torsdagsmorgonen kontaktades räddningstjänsten av en villaägare utmed Sunnanåvägen i Bergvik då denne hade rökutveckling från villans krypgrund.

När räddningstjänsten kom till adressen visade det sig att det var kraftig rökutveckling från fastigheten och man kunde ganska snart konstatera att man hade en brand i denna. Branden kunde lokaliseras till trossbotten och för att komma åt att släcka branden tvingades man riva upp stora delar av golvet inne i villan. Under förmiddagen har man arbetat med att släcka samt lämpa ut material från trossbotten.

Man hade eldat i någon form av eldstad och i anslutning till denna ska det ha funnits ett hål som ledde ner i golvet. Troligtvis har glöd ramlat ner och antänt trossbotten. Polisen kommer att upprätta en anmälan gällande allmänfarlig vårdslöshet i samband med branden.

Inga personer kom till skada.

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Kilafors: Misstänkt rattfyllerist körde upp i rondell

Vid kl 22:10 på lördagskvällen larmades ambulans och räddningstjänst till rondellen på väg 83 i …