Gävleborg: Tre fall av rattfylleri

Under natten och förmiddagen har Gävleborgspolisen stoppat tre personer som visat sig framföra sina bilar alkoholpåverkade.

Vid 03-tiden stoppades ett tidningsbud på Lumavägen i Ljusne. Föraren, en 50-årig man, blåste positivt och medtogs för provtagning. Bevisprovet visade 1.09 mg/l varpå han nu är misstänkt för grovt rattfylleri och körkortet har omhändertagits.

Vid kl 10:20 stoppades en bil på Hantverkargatan i Hofors. Den 50-årige kvinnan som framförde fordonet blåste positivt i polisens sållningsinstrument för alkohol. Kvinnan transporterades in till polisstationen i Sandviken och resultatet efter provtagning motsvarade 0,74 promille. kvinnan frigavs efter förhör, fortsatt misstänkt för rattfylleri. Körkortet omhändertogs.

I samband med en trafikkontroll i anslutning till Systembolaget i centrala Gävle blåste en bilist vid 10:30-tiden positivt i sållningsinstrumentet för alkohol. Mannen transporterades in till polisstationen i Gävle och resultatet efter provtagning motsvarade 1,06 promille. Mannen som är 45 år och hemmahörande i Gävle frigavs efter förhör, fortsatt misstänkt för grovt rattfylleri. Körkortet omhändertogs.

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Främlingshem: Frontalkrock på väg 56 – En död

Strax efter kl 08:00 på tisdagsmorgonen larmades polis, ambulans och räddningstjänst till en trafikolycka på …