Ljusne: Man misstänkt för rattfylleri

På lördagseftermiddagen larmades polisen om att en påverkad man sågs köra bil i Ljusne.

När polis anlände till platsen efter drygt 10 minuter fann man en man i 35-årsåldern sittande i den då stillastående bilen. Det fanns vittnen på den tidigare körningen men eftersom det inte gick att utesluta att mannen hade druckit alkohol efter körningen medtogs han till Bollnäs sjukhus för urin och blodprovstagning. Syftet med detta är att fastställa alkoholkoncentrationen vid själva körningen.

Provsvar kan tidigast fås nästkommande vecka eftersom kroppsvätskorna ska analyseras vid Rättsmedicinalverket RMV. Eftersom mannen saknar hemvist i Sverige greps han för att inte kunna lämna landet och därmed undgå lagföring.

Efter provtagning på Bollnäs sjukhus infördes han för förvar i polisarrest i avvaktan på förhör och åklagarkontakt. Mannen blåste då cirka 2 ½ timme efter körningen 0,81 mg, vilket motsvarar 1,62 promille i blodet. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 0,50 mg eller 1,00 promille.

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Söderhamn: Larm om röklukt

Vid kl 01:45 natten mot lördag larmades räddningstjänsten till en fastighet på Kungsgatan i Söderhamn …