Ljusne: En död efter bråk på asylboende

Uppdaterad: 13:27 - Vid 15-tiden på lördagen inkom larm om ett bråk med flera inblandade personer i anslutning till ett asylboende på Bruksgatan i Ljusne söder om Söderhamn.

I samband med bråket hade fyra personer skadats varav en så illa att han senare avled efter att ha körts från platsen i en privatbil. Vittnen uppger att den aktuella bilen stannat på väg 583 i höjd med pizzerian i Sandarne där polis och ambulans mötte upp. Under kvällen har polisens tekniker arbetat på platsen och bilen har tagits i beslag. De övriga tre fördes från Ljusne till Hudiksvalls sjukhus med lindrigare skador och de har under kvällen fått lämna sjukhuset.

Kvar på Bruksvägen fanns en eller flera misstänka gärningsmän kvar i en lägenhet. Flertalet polispatruller från både Gävleborg och flera angränsande län kallades till platsen. Till en början fanns poliser med sköldar på plats vid entrén till den aktuella trappuppgången men dessa byttes senare ut mot en insatsstyrka utrustade med hjälmar och förstärkningsvapen. Vid 22-tiden kunde insatsen i Ljusne avslutas efter att man tagit ut flera personer från den aktuella lägenheten. Polisen uppgav under natten att en person har gripits och tre personer hämtats in till förhör. En förundersökning gällande mord och försök till mord är inledd och förhör kommer att genomföras under natten.

Det finns i nuläget inga uppgifter om vad som orsakat bråket, vilka relationer de inblandade har med varandra eller om någon av de tre som hämtats in till förhör är misstänkta för dråp alternativ mord.

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Kilafors: Misstänkt rattfyllerist körde upp i rondell

Vid kl 22:10 på lördagskvällen larmades ambulans och räddningstjänst till rondellen på väg 83 i …