Bergsjö: Kropp funnen vid brandplats

Klockan 15:01 inkom det ett larm till polisens ledningscentral i Gävle från SOS-alarm att det inträffat en brand i en fastighet och bil vid Yttre mellan Bergsjö och Ilsbo.

Polis anlände till adressen innan Räddningstjänsten hade hunnit anlända och då brann det kraftigt i en bil som stod utanför fastigheten. Polispatrull försökte släcka branden med den släckare som fanns i polisfordonet. När man påbörjade arbetet såg man att det i bilen fanns en människokropp som man inte kunde få ut på grund av den kraftiga branden.

Branden var så pass kraftig att brandsläckaren inte räckte till för att släcka med. När Räddningstjänsten kom till platsen släckte de branden.

Hur branden har kunnat uppstå samt händelseförloppet ska nu utredas av polisen. Kroppen efter den avlidne har inte kunnat identifieras varpå identifiering kommer att ske med hjälp av rättsläkare i Uppsala.

Förundersökning är inledd av förundersökningsledare i jour, som mordbrand och mord, tills händelseförloppet är klarlagt. Tekniker avvaktar till morgondagen för teknisk undersökning på grund av den hetta som uppstod vid branden.

Platsen är avspärrad och polisen kommer under kvällen att hålla förhör med ett antal personer i området. Anhöriga till den bil och hus som har brunnit har underrättats om händelsen.

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Harmånger: Spädbarn slungades ur bil

Vid 10-tiden på lördagen larmades polis, ambulans och räddningstjänst till en singelolycka på E4 mellan …