Gävleborg: Specialtransport passerade genom länet

Foto: Daniel Sjöholm
Foto: Daniel Sjöholm
På fredagen passerade en 152 ton tung specialtransport genom Gävleborgs län för sin slutdestination i Sundsvall.

Ekipaget som fraktade en transformator vägde 152 ton, var 35 meter långt och nästan fyra meter brett. Man färdades väg 56 in i länet upp till Valbo där man tog E16 till Gävle. Efter detta blev det väg 583, gamla E4, upp till Axmartavlan där man sedan fortsatt E4 norrut.

I Söderhamn fick man som alla andra åka omledningsvägen förbi Söderala. I samband med att man vid lunchtid i långsam takt passerade genom droppen och rondellen vid trafikplats Söderhamn södra uppstod en del köer, främst in mot Söderhamn. Som längst sträckte sig köerna på väg 50 bort till XL Bygg i Ina men så fort transporten åter var ute på E4 släppte dessa köer ganska snabbt.

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Söderhamn: Larm om röklukt

Vid kl 01:45 natten mot lördag larmades räddningstjänsten till en fastighet på Kungsgatan i Söderhamn …