Söderala: Omledningsskyltar togs bort eller vändes

Foto: Daniel Sjöholm
Foto: Daniel Sjöholm
Strax efter kl 01:00 natten mot fredag upptäcktes att flera skyltar som visade omledningsvägen för E4 förbi Söderhamn och Söderala plockats bort eller flyttats.

Vid korsningen mellan väg 50 och väg 633 hade båda skyltarna som visar att man ska svänga vänster för att komma mot E4 söderut helt plockats bort. Dessa återfanns senare utkastade i skogen i närheten av korsningen. I samma korsning hade man för norrgående trafik vänt på en skylt varpå denna pekade mot Bollnäs istället för Söderhamn.

Vid 02-tiden fanns åter korrekt skyltning på plats men flera trafikanter, i både norr och södergående riktning, som inte hade kännedom om området uppges ha hamnat i Bollnäs. Det är oklart hur länge det hade saknats skyltning på platsen innan detta uppmärksammades.

De som utfört detta ser det nog som ett rolig skämt men tilltaget räknas normalt som egenmäktigt förfarande uppger polisen. I fråga om vägmärken eller en annan samhällsviktig skylt kan tilltaget i värsta fall även klassas som sabotage.

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Kilafors: Misstänkt rattfyllerist körde upp i rondell

Vid kl 22:10 på lördagskvällen larmades ambulans och räddningstjänst till rondellen på väg 83 i …