Bergby: Hästdrama med lyckligt slut

Vid kl 11:30 på söndagen larmades räddningstjänsten i Bergby till E4 strax norr om Axmartavlan där en häst som transporterades i en hästbuss på något vis lyckats få en mellanvägg under magen och bakbenen bakom denna.

Veterinär kallades direkt ut till platsen för att ge hästen lugnande medel. Efter detta flyttades fordonet till en vändplan på sida av E4 vid infarten mot Blåkulla för att man skulle kunna jobba med hästen och fordonet i en lugnare miljö. När följet ankom till vändplanen uppgav styrkeledare Anders van der Kaaij att läget var allvarligt. – Det ser inte alls bra ut just nu. Vi skulle behöva komma in i fordonet för att försöka lyfta hästen men den är alldeles för uppjagad för att kunna jobba med, berättar Anders van der Kaaij.

I samråd med hästens ägare beslutade man ganska snabbt att såga upp bakdelen av skåpet för att kunna få ut hästen denna väg. Arbetet med detta gick snabbt och man lyckades omgående få ut hästen som direkt efter detta var uppe på benen igen. Man kunde tillsammans med veterinär konstatera att hästen fått en del sårskador men att den i övrigt var till synes oskadd.

Den aktuella hästen är fuxvalacken Falerno, född -99, som rids av Nathalie Eklund, Gävle PK. Man var på väg till en dressyrtävling i Hudiksvall när olyckan var framme.

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Kilafors: Misstänkt rattfyllerist körde upp i rondell

Vid kl 22:10 på lördagskvällen larmades ambulans och räddningstjänst till rondellen på väg 83 i …