Storvik: Markbränder utmed järnväg

Foto: Andreas Björklund
Foto: Andreas Björklund
Vid kl 12:30 inkom ett larm om en markbrand utmed järnvägen mellan Storvik och Horndal. Senare fick man ytterligare larm och kunde då konstatera att det rörde sig om flera olika bränder.

Strax före kl 13:00 fick man även larm till järnvägsstationen i Storvik där man skulle ha en brand, alternativ rökutveckling, från ett tåg lastat med timmer. Med all sannolikhet är det gnistor från detta tåg som orsakat bränedrna.

Enligt Stefan Pölle, inre befäl på Gästrike räddningstjänst, har man flera bränder utmed aktuell sträcka. Omfattningen på de olika bränderna är oklara och man vet inte heller när dessa kan vara släckta.

All tågtrafik mellan Storvik och Avesta är stoppad till följd av detta. Flera stationer från Gästrike räddningstjänst finns på plats med personal och fordon tillsammans med enheter från Södra Dalarnas räddningstjänstförbund.

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Kilafors: Misstänkt rattfyllerist körde upp i rondell

Vid kl 22:10 på lördagskvällen larmades ambulans och räddningstjänst till rondellen på väg 83 i …