Tönnebro: ”UFO”-flytt stängde E4

Natten mot torsdag utfördes flytten av de två Futurohusen från Norans skjutfält till hamnen i Norrsundet.

Transporten av de åtta meter breda husen startade kl 02:00 och i samband med detta stängde man av E4 för all trafik mellan Tönnebro och Axmartavlan cirka 30 minuter. Vid Axmartavlan svängde man av E4 och fortsatte väg 583 till Hamrångefjärden och sedan via väg 575 till hamnen i Norrsundet. Från Norrsundet kommer sedan husen att fraktas på pråm till Norrköping där dessa ska renoveras. Efter detta kommer ägaren Fortifikationsverket skänka det ena till Flygvapenmuseum i Linköping och sälja det andra på auktion på sin hemsida.

Under transporten var flera aktörer inblandade då skyltar på sträckan fick monteras ner. Vid järnvägsövergången över Ostkustbanan nere i Hamrångefjärden fick man lyfta upp varningsskyltarna som hänger över vägen för att transporten skulle ta sig under. Strömmen till kontaktledningarna bröts också och tågtrafiken stoppades.

Under färdvägen fanns även en del nyfikna åskådare som tagit sig till platsen för att bevittna den ovanliga transporten. Att få se ett av dessa hus i verkligheten, och då under en transport som denna, hör inte till vanligheterna då endast ett litet antal hus finns världen över. Läs mer om husen på Thefuturohouse.com.

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Söderhamn: Larm om röklukt

Vid kl 01:45 natten mot lördag larmades räddningstjänsten till en fastighet på Kungsgatan i Söderhamn …