Ljusdal: A-traktor togs i beslag

En 15-åring fick natten mot onsdag sin a-traktor beslagtagen eftersom den gick betydligt fortare än tillåtna 30 kilometer i timmen.

Pojken stoppades av polis på Hybovägen och när man provkörde a-traktorn visade det sig att den gick att framföra i betydligt högre hastighet än tillåtna 30 kilometer i timmen. Pojken är därför misstänkt för olovlig körning, genom att ha framfört en a-traktor förändrad till personbil utan att ha körkortsbehörighet till det.

A-traktorn beslagtogs för att undersökas på vilket sätt den har förändrats för att kunna framföras i högre hastighet än den tillåtna. Pojkens vårdnadshavare är informerade och förhör kommer att ske vid ett senare tillfälle.

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Färila: En omkom i viltolycka

Vid 21-tiden på söndagskvällen larmades polis, ambulans och räddningstjänst till en viltolycka på väg 84 …