Stugsund: Bil körde in i träd under efterföljande

Uppdaterad: 03:36 - Kl 00:28 natten mot torsdag fick ambulans och räddningstjänst larm om en singelolycka på Kustvägen mellan Stugsund och Sandarne.

Det visade sig att en personbil vari fem ungdomar färdades hade kört in i en tall i höjd med Vadporten då man försökt köra ifrån polisen. Polisen hade tidigare försökt stoppa fordonet men föraren valde då att försöka köra ifrån polispatrullen som då inledde ett efterföljande. -Det togs beslut om att fordonet skulle prejas. Nu körde dom in i ett träd innan detta hann att genomföras, säger en polis på plats.

Enligt Dan Bergh, insatsledare på räddningstjänsten i Söderhamn, fick en av de inblandade föras till sjukhus. -Initialt såg det ut som att två skulle föras till sjukhus men det slutade med en person, säger Dan Bergh. Under samtalet med Dan Bergh blir det tydligt att han är mycket kritiskt mot tiden det tog innan man hade en ambulans på plats. 00:50 anlände första ambulans till platsen. Men det visade sig att denna ambulans redan hade en patient och inte förrens efter 34 minuter anlände första ambulans som kan anses som en giltig resurs. -Vi har tydligen gått och blivit ambulanssjukvårdare. Det är bara tur att det inte handlade om allvarliga skador i det här fallet, säger Dan Bergh, som samtidigt är noga med att påpeka att det inte finns någon kritik mot de som jobbar inom den utryckande delen på ambulansen.

Föraren blåser positivt och uppvisade även tecken på att vara påverkad av narkotika. En passagerare uppvisar även han tecken på att vara påverkad av narkotika. I samband med att polispatrullen skall omhänderta mannen sätter han sig till motvärn och hotar polispatrullen till livet.

Föraren född -98 misstänks nu för en rad brott som rattfylleri/drograttfylleri, ringa narkotikabrott genom eget bruk, olovlig körning då han saknade körkort, vårdslöshet i trafik och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Båda kommer nu att förhöras och därefter kommer jouråklagare besluta om de skall anhållas eller friges.

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Söderhamn: Larm om röklukt

Vid kl 01:45 natten mot lördag larmades räddningstjänsten till en fastighet på Kungsgatan i Söderhamn …