Söderhamn: Flera mackar utsatta för skadegörelse

Foto: Daniel Sjöholm
Foto: Daniel Sjöholm
Under natten har bensinmackar i Ljusne och Sandarne utsatts för skadegörelse. I två av fallen ledde detta till utsläpp som krävde utryckningar av räddningstjänsten.

Vid kl 01:45 fick räddningstjänsten larm till Qstar på Nyplan i Sandarne. Cirka 10 liter diesel sprutade ut på marken när en person som skulle tanka startade pumpen. -Det sprutade även över personen och dennes bil. Någon hade skurit ett 2-3 centimeter lång jack i slangen, berättar insatsledare Ulf Ohlson.

Kl 02:45 kom nästa larm för räddningstjänsten och nu till Cirkle K på Vårdbergsvägen i Ljusne. Här hade ett okänt antal liter sprutat ut i samband med att en lastbilschaufför skulle tanka. Chauffören i fråga hade inte upptäckt att slangen var helt avskuren och handtaget borta varpå det började spruta ur slangen efter att man slagit sin kod i terminalen.

På Preem i Ljusne var man också drabbade vilket uppdagades då en person skulle tanka och det började spruta ur slangen när man lyfte på handtaget.

I samtliga fall är det slangarna till diesel som drabbats. Det är i skrivandets stund oklart om flera mackar i kommunen drabbats varpå man ska vara uppmärksam på eventuella skador eller åverkan på slangar eller handtag. Förutom de drabbade mackarna ska man ha slangat ett okänt antal liter diesel på Sälls Åkeri i Ljusne.

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Kilafors: Misstänkt rattfyllerist körde upp i rondell

Vid kl 22:10 på lördagskvällen larmades ambulans och räddningstjänst till rondellen på väg 83 i …