Ljusne: Lägenhetsbrand på Nygatan

Strax före kl 15:00 på söndagen larmades räddningstjänsten till ett flerfamiljshus på Nygatan i Ljusne då boende på adressen uppmärksammat rökutveckling i byggnaden.

Räddningstjänsten lokaliserade rökutvecklingen till en lägenhet på bottenvåningen och tog sig in i denna via ett fönster. Inne i lägenheten kunde man med hjälp av värmekamera konstatera att man haft en brand på ett vardagsrumsbord. Branden hade sedan lett till att bordets glasskiva gått sönder av värmen varpå det som brann ramlade ner på en matta under bordet. Det som fortfarande brann kunde snabbt släckas av räddningstjänsten innan mattan drogs ut från lägenheten.

Man fann inga personer i lägenheten men då tv:n stod på och visade barn kanalen sökte man igenom lägenheten extra noga i garderober och andra liknande utrymmen för att säkerställa att något barn inte gömt sig i samband med att branden uppstod. Dessbättre kunde man konstatera att så inte var fallet.

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Kilafors: Misstänkt rattfyllerist körde upp i rondell

Vid kl 22:10 på lördagskvällen larmades ambulans och räddningstjänst till rondellen på väg 83 i …