Utvik: Räddningstjänsten bekämpar skogsbrand

Uppdaterad: 16:24 - Vid kl 12:30 på tisdagen larmades räddningstjänsten till Utvik med anledning av kraftig rökutveckling från skogen.

På plats kunde man konstatera att det brann på ett hygge på norra sidan av Utviksvägen strax före vändplanen. Brandmännen har jobbat med att omringa brandområdet med brandslang för att få kontroll på branden. Vid 14-tiden hade man nästan lyckats med detta men samtidigt hade branden på grund av vinden hoppat över slangarna på vissa ställen varpå man fått gå tillbaka för att försöka släcka de nya bränderna. Insatsledare Ulf Ohlson uppgav vid kl 14:15 att branden inte var under kontroll. -Läget är fortsatt kritiskt. Det brinner med öppen låga på flera ställen och röken gör det svårt för oss att se, säger Ulf Ohlson.

Brandmän från hel och deltidskåren i Söderhamn har arbetat på platsen och vid 16-tiden uppgav man att branden som var uppskattningsvis 140 gånger 70 meter var under kontroll. Man arbetar nu med eftersläckning och senare kommer man att lämna över ansvaret på markägaren.

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Kilafors: Misstänkt rattfyllerist körde upp i rondell

Vid kl 22:10 på lördagskvällen larmades ambulans och räddningstjänst till rondellen på väg 83 i …