Skärså: Larm om markbrand

Foto: Daniel Sjöholm
Foto: Daniel Sjöholm
Uppdaterad: 10:32 - Vid kl 12:45 på onsdagen fick räddningstjänsten larm om en markbrand i Skärså utanför Söderhamn.

Det rörde sig enligt uppgift till SOS 112 röra sig om en brand på cirka 15 kvadratmeter som spred sig snabbt. När räddningstjänsten anlände till platsen visade det sig brinna utmed själva Skärsåvägen strax innan Skärså. Enligt insatsledare Per Andersson rörde det sig om en yta på cirka 8 gånger 20 meter.

Branden hade orsakats av gnistor från en maskin som utförde vägslåtter på platsen. Med tanke på den torka som råder i Söderhamns kommun för tillfället kontaktade man väghållaren som nu stoppat arbetet med vägslåtter inom Söderhamns kommun.

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Kilafors: Misstänkt rattfyllerist körde upp i rondell

Vid kl 22:10 på lördagskvällen larmades ambulans och räddningstjänst till rondellen på väg 83 i …