Sandviken: Asfaltering kan orsaka trafikproblem

Asfaltering Asfaltstrailer Svevia
Foto: Annika Holmén, Svevia
Från och med den här veckan kommer Sandviken Energi att utföra underhållsarbeten på flera gator i centrala Sandviken vilket kan orsaka en del problem i framkomligheten för biltrafiken.

– På Mossvägen är arbetet redan igång. Vi rekommenderar att man tar en annan väg för att undvika köer till eller från Sandvik, säger Jan-Olov Hedström, gatuchef på Sandviken Energi.

De gator som ska få ny beläggning är:

  • Mossvägen, från rondellen vid E16 till korsningen Storgatan, sker vecka 33-34.
  • Gävlevägen, från korsningen Älgstigen, en del av gatan i riktning mot rondellen vid Västerled, sker vecka 33-34.
  • Kalvdansvägen, från korsningen Fredriksgatan in till vändplan på Kalvdansvägen. P-förbud under arbetets gång, sker vecka 34-35.

– Gatorna behöver underhållas eftersom de är slitna och har skador, säger Jan-Olov Hedström som är gatuchef på Sandviken Energi.

Gatorna kommer att rivas upp och asfalteras om. I vissa fall leds trafiken om med hjälp av flaggvakter, men för att undvika trafikstörningar kan du alltid välja att ta en annan väg.

Under arbetet på Mossvägen rekommenderas personbilar att köra via östra infarten E16 i riktning mot Statoil/Circle K eller via västra infarten för genomfart via Västerled och Sätragatan. Även transporter till Sandviks industriområde rekommenderas köra via västra infarten från E16 för genomfart via Västerled och Sätragatan.

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Järbo: Efterföljande slutade i diket

Strax före kl 02:00 natten mot torsdag larmades ambulans och räddningstjänst till en singelolycka vid …