Söderhamn: Misshandlade 28-åringen funnen död

Foto: Daniel Sjöholm
Bild från måndagen. Foto: Daniel Sjöholm
Den 28-årige mannen som på måndagen utsattes för en misshandel genom att ha blivit slagen i huvudet med ett tillhygge på Norrberget i Söderhamn påträffades på tisdagen avliden.

Efter misshandeln transporterades mannen till Hudiksvalls sjukhus med ambulans men han ska senare ha avvikit från sjukhuset. På måndagskvällen dök mannen upp vid en fastighet i en by i den västra delen av Söderhamns kommun och hjälptes där in i huset. På tisdagen fann man sedan 28-åringen livlös i hallen varpå ambulans tillkallades.

På plats kunde man konstatera att mannen var avliden varpå polisen spärrade av fastigheten och utförde en teknisk undersökning under tisdagseftermiddagen. Det är ännu oklart om dödsfallet orsakats till följd av de skador som mannen ådrog sig på måndagen.

– Dödsorsaken kommer givetvis att vara avgörande för brottsrubriceringen, säger åklagaren Therese Stensson till Aftonbladet.

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Kilafors: Misstänkt rattfyllerist körde upp i rondell

Vid kl 22:10 på lördagskvällen larmades ambulans och räddningstjänst till rondellen på väg 83 i …