Tönnebro: 77-årig kvinna försvunnen

Foto: Daniel Sjöholm
Foto: Daniel Sjöholm
Under söndagskvällen anmälde anhöriga till en 77-årig kvinna att hon i samband med svampplockning försvunnit vid sjön Stor-Skärjan, strax öster om Tönnebro.

Det var vid 15-tiden som kvinnan försvann från sällskapet hon var med. Anhöriga, frivilliga och ett större antal polisenheter finns i området och letar under natten. Till sin hjälp har man även helikopter. Om kvinnan inte påträffas under natten kommer Försvarsmakten att förstärka på plats med sökresurser under morgonen. Polishundpatruller från Uppsala och Västerås kommer också att förstärka på plats.

Polispatrullerna på plats söder av ett ganska stort område både till fots och med bil. En polis på plats uppger att man även måste söka längre bort från det primära området. -Har hon kommit fram till en väg och börjat gå utmed denna kan hon ha tagit sig en bit. Det är stort område med ganska mycket vägar, säger polismannen innan man fortsätter sökandet.

Polismyndigheten och anhöriga önskar nu hjälp från allmänheten med observationer i och omkring området. Ring 114 14 om ni sett kvinnan eller har andra upplysningar i ärendet.

Den kvinna som eftersöks är:
Febe Svensson, 77 år.
160-165 cm, 60 kg.
Rödbrun tröja, blå jeans, stövlar och glasögon.
Grått kortklippt hår. Ingen korg eller påse.

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Kilafors: Misstänkt rattfyllerist körde upp i rondell

Vid kl 22:10 på lördagskvällen larmades ambulans och räddningstjänst till rondellen på väg 83 i …