Bollnäs: Bil körde in i folkmassa

Foto: Roger Nilsson
Foto: Roger Nilsson
Fyra personer skadades i samband med ett bråk mellan ICA och OKQ8-macken på Gärdet i Bollnäs vid 21-tiden på måndagskvällen.

Det var i samband med ett större bråk där ett 20-tal bärplockare var inblandade som en person körde en bil rätt in i folksamlingen. Efter händelsen flydde föraren av personbilen från platsen. Denna person är identifierad som en man i 25-årsåldern och han är nu efterlyst. Gränslarm har skickats till samtliga polisregioner, Tullverket och Kustbevakningen.

Ett område mellan ICA och OKQ8-macken spärrades av för teknisk undersökning och förhör har hållits med ett stort antal personer, både som målsäganden och vittnen. Polisen har inlett en förundersökning angående försök till mord.

Enligt polisen fördes fyra personer, tre män och en kvinna, till sjukhus för vård. För en av de skadade männen är tillståndet allvarligt på grund av en skada i huvudet och han har förts till Akademiska sjukhuset i Uppsala för fortsatt vård. En annan man har opererats för benbrott i ena underbenet. Den skadade kvinnan har flera frakturer, bland annat i bäckenet, och riskerar bestående skador. Den tredje mannen har lämnat sjukhuset.

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Kilafors: Misstänkt rattfyllerist körde upp i rondell

Vid kl 22:10 på lördagskvällen larmades ambulans och räddningstjänst till rondellen på väg 83 i …