Tönnebro: Dödsolycka på väg 83

Uppdaterad: 02:04 - Vid kl 23:40 på lördagen larmades polis, ambulans och räddningstjänst till en singelolycka på väg 83 mellan Tönnebro och Stråtjära.

Det var en personbil som färdades i riktning mot Tönnebro som hade voltat av vägen i höjd med Själstuga. Enligt insatsledare Ulf Ohlson rörde det sig om en allvarlig olycka där bilen ska ha voltat någonstans mellan 100-150 meter innan den blev liggande på tak i diket. Bildelar låg utspridda över vägbanan både före och efter olycksplatsen. Räddningstjänsten uppger att man hittat större bildelar, bland annat delar av framvagnen, som fortsatt cirka 50 meter bortanför olycksplatsen. I fordonet färdades en man som konstaterades avliden på olycksplatsen.

Initialt uppgavs olyckan ha inträffat vid trafikplats Tönnebro varpå räddningstjänsten från Söderhamn och Bergby larmades till platsen. Det visade sig senare att olyckan inträffat på väg 83 vid Själstuga men den eventuella förseningen som uppstod då räddningstjänsten från Holmsveden inte larmades ska enligt uppgift inte ha påverkat utgången av olyckan.

I samband med räddningsarbetet på platsen var vägen avstäng till strax efter kl 01:00. Fordonet har tagits i beslag för en teknisk undersökning.

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Söderhamn: Larm om röklukt

Vid kl 01:45 natten mot lördag larmades räddningstjänsten till en fastighet på Kungsgatan i Söderhamn …