Kilafors: Misstänkt rattfyllerist körde upp i rondell

Vid kl 22:10 på lördagskvällen larmades ambulans och räddningstjänst till rondellen på väg 83 i Kilafors där en singelolycka inträffat.

Det var en personbil som färdades från Sibo in mot Kilafors som kört rakt upp på rondellen och där kolliderat med en vägskylt samt delar av de skulpturer som finns på platsen. Enligt vittnen till händelsen hade bilen tidigare under kvällen kolliderat med samma rondell.

-Vi uppmärksammade bilen lite längre bort utmed vägen. Då kom han från Bollnäshållet och körde upp på rondellen. Vi hann inte stoppa bilen då utan följde efter och ringde polisen, säger vittnet.

Fordonet som efter kollisionen hade flera punkterade däck fortsatt utmed väg 83 mot Stråtjära. Flera gånger under färden var bilen över i mötande körbana och höll kring 100 km/h trots de punkterade däcken. I området kring Hamnäs vände det aktuella fordonet och körde mot Kilafors igen.

-Vi höll oss på avstånd och ringde polisen flera gånger under färden, berättar vittnet. När man återigen kom till Kilafors körde föraren helt sonika rätt fram och upp på rondellen där färden slutade. Mannen som färdades i fordonet ska ha varit till synes oskadd men fördes med ambulans till Bollnäs sjukhus för kontroll uppger Inge Hallman, styrkeledare på Räddningstjänsten i Kilafors.

Om Redaktionen

För kontakt angående denna artikel når du redaktionen antingen på telefon 0730440444 eller via hemsidans kontaktformulär.

Läs även...

Söderhamn: Larm om röklukt

Vid kl 01:45 natten mot lördag larmades räddningstjänsten till en fastighet på Kungsgatan i Söderhamn …